Diagnostische vaardigheden (2e druk)
Over

Diagnostische vaardigheden voor hulpverleners

Welkom op de website voor het boek:

Diagnostische vaardigheden voor hulpverleners (tweede druk)

 

Wat dit boek uniek maakt, is de hoge mate van leesbaarheid in combinatie met de compleetheid. In tegenstelling tot andere bestaande Nederlandse of Belgische literatuur op het gebied van diagnostiek behandelt Diagnostische vaardigheden voor hulpverleners alle drie de essentiële onderdelen van diagnostiek in de psychosociale hulpverlening, met uitzondering van gespreksvaardigheden. Houding en competenties van de hulpverlener, methodiek en (meet)instrumentarium komen uitgebreid aan bod in heldere, begrijpbare taal. Het boek behandelt alle relevante theorieën en brengt deze met elkaar in verband. Aan de hand van een breed scala aan casussen (in het boek en aanvullend op de bijbehorende website) krijg je als student praktische aanwijzingen voor hoe je het geleerde in de praktijk toe kunt passen.

 

Het boek is geschreven door Markus van Alphen en uitgegeven door Boom. Het boek telt 384 pagina’s en de eerste druk is in 2014 verschenen, deze tweede, herziene druk in 2019. 

 

Klik hier om een indruk te krijgen van de schrijfstijl van de auteur.

 

Bronvermelding

Van Alphen, M.F. (2019). Diagnostische vaardigheden voor hulpverleners (2e ed.). Amsterdam: Boom.

ISBN 9789024424979 

 

Bestellen

Een (docenten)exemplaar is te bestellen op de website van Boom Uitgevers Amsterdam

 

Meer over

Tip: deze website werkt wel op systemen met een smal scherm zoals een smartphone, maar je kunt hem beter gebruiken op een computer of tablet.

Hint: this website does work on a smartphone screen, but we recommend that you use a computer or tablet.